Skocz do zawartości

Jeżeli poszukujesz jakiegoś rozwiązania do swojego sklepu to w tym miejscu możesz opisać to, czego szukasz
Zdjęcie

Przeniesienie produktów które są na stanie do nowej kategorii

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 bubuwozki

bubuwozki

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 postów

Napisany 28 April 2018 - 02:23 AM

Dzień dobry,
Poszukuje pewnego modułu, którego nigdzie nie mogę znaleźć.
Być może opcja na której mi zależy jest gdzieś dodana w jednym z waszych modułów. Działanie modułu: - myślałem, że będzie to kategoria, w której automatycznie dodają się wszystkie produkty, których stan magazynowy jest większy od 0 lub usuwają się wszystkie produkty, których stan jest = 0. - myślałem o kategorii, bo chce to dodać do menu kategorie jako odnośnik i wyglądałoby to jak kategoria (tak jak w przykładzie poniżej). 

Na ten moment w moim sklepie robię to ręcznie, ale jest to dość męczące, a przy dodaniu za chwilę dużej ilości towaru, jest bardzo uciążliwe. Jeśli żaden z dostępnych modułów nie ma takiej opcji, jaki byłby koszt napisania takiej funkcjonalności? Pozdrawiam

#2 vekia

vekia

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 postów

Napisany 28 April 2018 - 02:24 AM

Witam,

jestem w posiadaniu bardzo zbliżonego rozwiązania:

https://mypresta.eu/...01-302-303.html

Jest to co prawda moduł do tworzenia przekierowań, ale posiada on szereg rozwiązań towarzyszących.  Wśród nich jest funkcja, która pozwala zarzadzać produktami, które są "out of stock".

Produkty, których nie ma na stanie, mogą być między innymi: 

- przeniesione do wybranych kategorii (screenshot funkcji: https://mypresta.eu/...-categories.png )

Zatem nic nie stoi na przeszkodzie aby stworzyć kopię tej funkcji, która pozwoli:

- produkty, które są na stanie, zapisać do określonej kategorii

Wtedy wszystkie założenia będą spełnione, jako, że szkielet funkcjonalności już istnieje budowę wspomnianej funkcjonalności mogę wykonać w ramach supportu do modułu, za darmo. Nie zajmie to więcej niż 20-30 minut.

Pozostaje jeszcze kwestia doprecyzowania jak to ma działać, ale to już kosmetyka, tj:

- czy oprócz przenosin produktów do wybranych kategorii usunąć inne powiązania z kategoriami?

- czy np. przenosząc produkt, którego nie ma na stanie, wyłączamy możliwość zamawiania tego produktu (tak jest teraz) ?

- czy ma być zminiana kategoria główna produktu na nową ?

pozdrawiam,

miłosz

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników