Witam,
Moduł "Płatność przy odbiorze" jest standardowy, zainstalowany w "Module Catalog"
W opcjach Płatności->Preferencje->Ograniczenia grupy / Płatność przy odbiorze jest zaznaczona tylko dla "Klient" więc dla kupującego jako gość, powinna nie działać.
W opcjach przewoźnika "Kurier pobranie" jest też zaznaczona tylko opcja "Klient".
A cały czas i tak można zakupić rzeczy za pobraniem nie zakładając konta tylko robiąc zakupy jako gość.
Zauważyłem jeszcze, że przy zakupie i wpisywaniu danych jako gość, sklep automatycznie ustawia opcje kontaktu na: Dostęp grupowy->Klient / oraz Domyślna grupa klientów->Gość /
dla mnie to dziwne że nie jest Gość/Gość.
Proszę o jakąś poradę, lub o potwierdzenie czy to w samym sklepie jest jakiś bug.
Pozdrawiam.
EDIT// Gdy wyłączę przewoźnika dla klienta, a włączę tylko dla gościa czy odwiedzającego - "Kurier pobranie" znika z możliwości. Więc wychodzi na to, że kupujący jako Gość i tak jest Klientem...
EDIT2// Sprawa rozwiązana -> Dodałem następną grupę klientów (nazwałem sobie robocze "Nowa") Po tym zabiegu wszystko zaczęło działać... klient gość nie ma "Kurier pobranie" a gdy się zaloguje dodawana jest ta opcja w przewoźnikach.
Dodatkowo wcześniej w Preferencje->Klienci->Domyślne opcje grupy-> Zmieniłem sobie klienta na gościa i zapisałem. Potem gościa na klienta a klienta na gościa. (nie wiem czy pomogło to czy to wyżej... ale działa )