Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

PrestaShop 1.7 - problem z uruchomieniem HTTPS


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 Gliwicki

Gliwicki

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 18 May 2020 - 09:21 PM

Wybaczcie proszę pytanie laika i nie zjadajcie mnie od razu na surowo, lecz walczę z uruchomieniem HTTPS na mojej stronie postawionej na PrestaShop 1.7. Teoretycznie jest to czynność prosta i banalna. Zakupiłem i zainstalowałem (no dobra... zrobili to spece z firmy u której kupuję usługi) certyfikat SSL. Kiedy starałem się włączyć HTTPS i kliknąlem w link "Kliknij tutaj, aby sprawdzić, czy Twój sklep obsługuje HTTPS" wywala błąd 404 :( 

 

Pomożecie laikowi???



#2 vekia

vekia

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 postów

Napisany 21 May 2020 - 03:04 AM

Wybaczcie proszę pytanie laika i nie zjadajcie mnie od razu na surowo, lecz walczę z uruchomieniem HTTPS na mojej stronie postawionej na PrestaShop 1.7. Teoretycznie jest to czynność prosta i banalna. Zakupiłem i zainstalowałem (no dobra... zrobili to spece z firmy u której kupuję usługi) certyfikat SSL. Kiedy starałem się włączyć HTTPS i kliknąlem w link "Kliknij tutaj, aby sprawdzić, czy Twój sklep obsługuje HTTPS" wywala błąd 404 :(

 

Pomożecie laikowi???

po kliknięciu w "kliknij tutaj aby sprawdzić czy sklep obsługuje https" jak wygląda adres url w pasku adresu?

dodatkowo - czy strona 404 jest to "wewnętrzna" strona prestashop informująca o stronie 404 np: https://i.imgur.com/KHrhl4k.png czy być może taka: https://i.imgur.com/8piA2Te.png ?






0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników