zień dobry. Mamy problem z modułem Podobne produkty pro - po instalacji i konfiguracji wszystko niby działa, ale: po wejściu na stronę produktu produkty podobne wyświetlają się od razu pod opisem, dopiero po zmianie zakładki i powrocie do zakładki więcej informacji produkty znikają i są tylko w zakładce Inne Wózki dla lalek. Jak to naprawić? Po wejściu na stronę produktu wczytują się od razu wszystkie, co spowalnia działanie.

moduł podobnych (powiązanych) produktów wyświetla treść zakładki gdy nie jest włączona
Napisany 27 October 2017 - 02:48 AM
Witam,
sprawdziłem tę konkretną wersję modułu.
Dzieje się tak, bowiem Państwa szablon nie wyłącza klasy "active" zakładki w sposób, w jaki dzieje się to standardowo w prestashop.
Problem można rozwiązać dwojako. Za pośrednictwem modyfikacji szablonu, lub za pośrednictwem modyfikacji pliku szablonu modułu.
Z uwagi na fakt, że nie znam konstrukcji Pana szablonu, przedstawię sposób nr 2.
w katalogu z modułem jest plik: views/templates/hook/tabContainer16.tpl
w linii 14 znajduje się taki kod:
<div id="ppbTabContainerMain{$block->id|escape:'int':'utf-8'}" style="margin-top:20px;" class="tab-pane page-product-box active {* {if $block->carousell==1}ppbContainerBlockMainDiv ppbCarouselBlock{/if} *}">
z parametru class="tab-pane page-product-box active {* {if $block->carousell==1}ppbContainerBlockMainDiv ppbCarouselBlock{/if} *}" usuwamy active, tak, aby finalny kod wyglądał w ten sposób:
<div id="ppbTabContainerMain{$block->id|escape:'int':'utf-8'}" style="margin-top:20px;" class="tab-pane page-product-box {* {if $block->carousell==1}ppbContainerBlockMainDiv ppbCarouselBlock{/if} *}">
Po zmianach zakładka nie będzie ładowana automatycznie.
pozdrawiam,
Miłosz
2 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych użytkowników