Skocz do zawartości

Jeżeli masz jakieś problemy z działaniem sklepu PrestaShop to jest to doskonałe miejsce na poszukiwanie pomocy
Zdjęcie
- - - - -

moduł podobnych (powiązanych) produktów wyświetla treść zakładki gdy nie jest włączona

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 bubuwozki

bubuwozki

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 postów

Napisany 27 October 2017 - 02:47 AM

zień dobry. Mamy problem z modułem Podobne produkty pro - po instalacji i konfiguracji wszystko niby działa, ale: po wejściu na stronę produktu produkty podobne wyświetlają się od razu pod opisem, dopiero po zmianie zakładki i powrocie do zakładki więcej informacji produkty znikają i są tylko w zakładce Inne Wózki dla lalek. Jak to naprawić? Po wejściu na stronę produktu wczytują się od razu wszystkie, co spowalnia działanie.

#2 vekia

vekia

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 postów

Napisany 27 October 2017 - 02:48 AM

Witam,

sprawdziłem tę konkretną wersję modułu.

Dzieje się tak, bowiem Państwa szablon nie wyłącza klasy "active" zakładki w sposób, w jaki dzieje się to standardowo w prestashop.

Problem można rozwiązać dwojako. Za pośrednictwem modyfikacji szablonu, lub za pośrednictwem modyfikacji pliku szablonu modułu.

Z uwagi na fakt, że nie znam konstrukcji Pana szablonu, przedstawię sposób nr 2.

w katalogu z modułem jest plik: views/templates/hook/tabContainer16.tpl

w linii 14 znajduje się taki kod:

<div id="ppbTabContainerMain{$block->id|escape:'int':'utf-8'}" style="margin-top:20px;" class="tab-pane page-product-box active {* {if $block->carousell==1}ppbContainerBlockMainDiv ppbCarouselBlock{/if} *}">

z parametru class="tab-pane page-product-box active {* {if $block->carousell==1}ppbContainerBlockMainDiv ppbCarouselBlock{/if} *}" usuwamy active, tak, aby finalny kod wyglądał w ten sposób:

<div id="ppbTabContainerMain{$block->id|escape:'int':'utf-8'}" style="margin-top:20px;" class="tab-pane page-product-box {* {if $block->carousell==1}ppbContainerBlockMainDiv ppbCarouselBlock{/if} *}">

Po zmianach zakładka nie będzie ładowana automatycznie.

pozdrawiam,

Miłosz

2 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych użytkowników