Jump to content

Tutaj możesz zamieścić swoje zlecenie dotyczące swojego sklepu internetowego (i tematów pokrewnych)
Photo
- - - - -

Zlecę naprawę modułu prestashop "advanced url"

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 bubuwozki

bubuwozki

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 posts

Posted 28 October 2017 - 05:57 AM

Szanowni Państwo,

Bylibyśmy zainteresowani nawiązaniem współpracy w zakresie różnego rodzaju modyfikacji sklepu.
Na początek chcielibyśmy wykonać następującą zmianę:

-usunąć cyfry z adresów url (czyste urle) i stworzyć następującą hierarchię:
  • ścieżka do produktu: domena.pl/produkt
  • ścieżka do kategorii: domena.pl/kategoria/podkategoria/podkategoria-podkategorii
  • ścieżka do producenta: domena.pl/producent
  • ścieżka do strony CMS: domena.pl/strona-cms

Do powyższego celu zakupiliśmy moduł: Advanced URL Module (https://addons.prest...vanced-url.html) jednakże nie możemy poprawnie skonfigurować modułu, a z twórcą nie ma kontaktu. Nie możemy sobie poradzić z ustawieniem ścieżki do kategorii (bez id) - pokazuje komunikat "strona niedostępna". Ścieżka do kategorii działa tylko gdy w url jest id czyli: {categories: /} {id} - {rewrite}, a chcielibyśmy mieć url bez id.

Wersja sklepu PS 1.6.1.17

Zaintereoswanych proszę o odpowiedź w wątku.

#2 vekia

vekia

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 posts

Posted 28 October 2017 - 06:00 AM

Witam,
Wspomniany moduł jest mi obcy tj. kompletnie nie wiem jak jest zbudowany i jaki kod stoi za jego funkcjonalnościami.

Mogę podjąć się zadania, ale zapewne wiązało będzie to się z kilku(nasto)godzinnym zleceniem, bowiem:
- będe musiał zapoznać się z działaniem oraz kodem modułu
- wprowadzeniem zmian do kodu

Naprawę wyceniam na około 300 zł netto (~3h pracy)

Nie wiem czy będzie to opłacalne, zwłaszcza, że w ofercie posiadam moduł budujący linki bez numerów ID (tzw. pretty urls), który będzie działał w opisany przez Pana sposób bez problemu. Cena (~115 zł brutto) modułu bedzie zdecydowanie niższa niż przeprowadzenie zmian w module, który Państwo aktualnie mają.

pozdrawiam,
Miłosz

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users