Jump to content

Wszystko co chcesz wiedzieć o konfiguracji sklepów prestashop, możliwościach konfiguracyjnych i innych ustawieniach środowiska sklepu internetowego
Photo
- - - - -

Pozycja wyszukiwarki w sklepie prestashop

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 bubuwozki

bubuwozki

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 posts

Posted 15 November 2017 - 03:39 PM

Witam Pytanie dotyczące modułu precyzyjnego wyszukiwania. Zainstalowałem moduł, stary "Blok prostego wyszukiwania" wyłączyłem. Wyszukiwarka pokazuje się teraz w hooku dispalyNav. W jaki sposób można ją zaczepić w to samo miejsce co domyślną wyszukiwarkę? U w konfiguracji tego modułu mam tylko dostępne: displayNav dispalyTop Header Domyślna jest chyba w displaySearch

#2 vekia

vekia

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 posts

Posted 15 November 2017 - 03:39 PM

Witam Pytanie dotyczące modułu precyzyjnego wyszukiwania. Zainstalowałem moduł, stary "Blok prostego wyszukiwania" wyłączyłem. Wyszukiwarka pokazuje się teraz w hooku dispalyNav. W jaki sposób można ją zaczepić w to samo miejsce co domyślną wyszukiwarkę? U w konfiguracji tego modułu mam tylko dostępne: displayNav dispalyTop Header Domyślna jest chyba w displaySearch

Witam,
domyslna pozycja wyszukiwarki w sklepie to displayTop.
Moduł z uwagi na fakt, że został zainstalowany teraz - znajduje się na końcu listy modułów w tej pozycji.

Aby wstawić moduł w w to samo miejsce - trzeba zmienić jego pozycję na liście modułów "displayTop".
- W tym celu przechodzimy do sekcji Moduły > pozycje
- odszukujemy tam listę modułow o nazwie "displayTop"
- zmieniamy miejsce modułu który Pan kupił - przenosimy go na pozycję numer 1(aby zmienić pozycję przeciągamy i upuszczamy moduł w nowe miejsce)

nagrałem krótki film przedstawiający proces przenosin modułu w nowe miejsce wewnątrz pozycji displayTop:
https://drive.google...0oM8GYGfOr-9IG8

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users