Skocz do zawartości

Jeżeli poszukujesz jakiegoś rozwiązania do swojego sklepu to w tym miejscu możesz opisać to, czego szukasz
Zdjęcie

pytanie o moduł kart podarunkowych

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 Pipi

Pipi

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 25 November 2017 - 03:44 AM

Hej, chcę kupić ten moduł kart podarunkowych i mam takie pytanie, czy można voucher sprzedawać jako produkt? bo ogólnie muszę zrobić coś takiego : 

Najlepiej jakby była opcja wyboru na karcie produktu jako kombinacja - klient wybiera czy chce wydruk pdf. czy chce fizycznie otrzymać gift card. Oczywiście przy wydruku pdf pomijamy koszty dostawy, natomiast przy opcji namacalnej obowiązują zasady dostawy jak przy każdym innym produkcie.

OPCJA I: Klient kupuje gift card (voucher na określoną kwotę, np: 250zł), który może sam wydrukować w domu (prezent last minute)

- Po otrzymaniu płatności system sam generuje pdf. z  Vouchererem z kodem zniżkowym (na konkretną kwotę), który jest automatycznie wysyłany do klienta mailem po otrzymaniu płatności
- Chcemy mieć wpływ na graficzny wygląd vouchera

OPCJA II: Klient chce otrzymać fizycznie voucher jak każdy inny produkt
- System tak czy inaczej powinien automatycznie wygenerować dla zamówienia kod zniżkowy, ale nie przesyła go dalej (my ręcznie wypisujemy ten kod do gift card)

bo ogólnie moduł spełnia prawie wszystkie potrzeby, ale chciałem tylko się dowiedziec czy można sprzedawac gift card jako produkt?

#2 vekia

vekia

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 postów

Napisany 25 November 2017 - 03:44 AM

Witam,

potwierdzam, że karty podarunkowe są traktowane jako produkty. 

1. Tj, w sklepie jest tworzony produkt (tak jak wszystkie inne sprzedawane produkty)  i nazywamy go np. "karta podarunkowa 100 zł".
  2. Następnie w module ustawiamy powiazanie ustawień karty podarunkowej z wybranym produktem

Wtedy osoba kupująca produkt "karta podarunkowa 100zł" - otrzyma kartę podarunkową taką, jaka zdefiniowana jest w ustawieniach modułu. Szczegóły na temat konfiguracji: https://mypresta.eu/...tion-and-usage/

Najlepiej jakby była opcja wyboru na karcie produktu jako kombinacja - klient wybiera czy chce wydruk pdf. czy chce fizycznie otrzymać gift card. Oczywiście przy wydruku pdf pomijamy koszty dostawy, natomiast przy opcji namacalnej obowiązują zasady dostawy jak przy każdym innym produkcie.

W module nie ma takiej opcji. Natomiast na to, czy do zakupionej karty doliczone będą koszty dostawy, wpływa jaki produkt zostanie utworzony. I tak oto:

- Gdy tworzymy produkt wirtualny "karta podarunkowa 100zł" - wtedy prestashop pomija koszt dostawy

- Gdy "karta podarunkowa 100zł" będzie zwykłym produktem (nie wirtualnym) to do kosztów doliczone zostaną koszty dostawy

przy zastosowaniu metody: Gdy tworzymy produkt wirtualny "karta podarunkowa 100zł" - wtedy prestashop pomija koszt dostawy spełnione zostaną te wymagania:

- Po otrzymaniu płatności system sam generuje pdf. z  Vouchererem z kodem zniżkowym (na konkretną kwotę), który jest automatycznie wysyłany do klienta mailem po otrzymaniu płatności
- Chcemy mieć wpływ na graficzny wygląd vouchera

przy zastosowaniu metody: Gdy "karta podarunkowa 100zł" będzie zwykłym produktem (nie wirtualnym) to do kosztów doliczone zostaną koszty dostawy spełnione zostaną te wymagania:

OPCJA II: Klient chce otrzymać fizycznie voucher jak każdy inny produkt

- System tak czy inaczej powinien automatycznie wygenerować dla zamówienia kod zniżkowy, ale nie przesyła go dalej (my ręcznie wypisujemy ten kod do gift card)

pozdrawiam,

Miłosz

#3 ectumpl

ectumpl

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 22 September 2018 - 07:12 AM

Witam,

zakupiłem ten moduł. Niestety, nie działa tak jak powinien, pojawiły się błędy w działaniu. Z firmą tworzącą ten moduł nie ma ŻADNEGO kontaktu. Wysłałem kilka maili z prośbą o pomoc, brak żadnego odzewu przez dwa tygodnie. Zupełnie nie polecam, piszę recenzję tutaj, bowiem nie wiem już gdzie mam prosić ich o pomoc. Pozdrawiam

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników