Skocz do zawartości

Wszystko co chcesz wiedzieć o konfiguracji sklepów prestashop, możliwościach konfiguracyjnych i innych ustawieniach środowiska sklepu internetowego
Zdjęcie
- - - - -

lista kobinacji na stronie produktu - zmiana pozycji wyświetlania

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 bubuwozki

bubuwozki

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 postów

Napisany 07 December 2017 - 03:49 AM

Cześć, właśnie zakupiłem moduł do wyświetlania listy kombinacji na stronie produktu. W jaki sposób mogę umiejscowić go pod krótki opisem, ? Bo obecnie wyświetla się cały czas na samym dole strony produktu. Ustawiam, że ma być raz w stopce raz zakładką, raz szeroką, raz prawdziwą zakładką w module, ale nic to nie zmienia. Zawsze wyświetla się w tym samym miejscu.

I drugie pytanie, w jaki sposób wyłączyć pokazywanie standardowego bloku podaj ilość, wyświetla kombinacje i przycisk do koszyka. Wybrałem opcję Ukryj standardowy blok dodawania produktu do koszyka (button "dodaj do koszyka") ale nic to nie zmienia. Po prostu chcę osiągnąć efekt jak w przesłanym projekcie. Z góry dzięki za pomoc!

#2 vekia

vekia

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 postów

Napisany 07 December 2017 - 03:49 AM

Witam,
Są dwie możliwości. Poniżej opiszę każdą z nich. 
To, którą z nich Pan wykorzysta zależy od Pana szablonu i jego konstrukcji - w każdym razie - jedna z nich - jeżeli tylko z szablonu nie zostały usunięte standardowe funkcjonalności dostepne w szablonie "classic" - będzie działać na 100%. Obstawiam za metodą 2, ale prosze spróbować również pierwszą.

Metoda 1

1. W ustawieniach modułu ustawiamy wyświetlanie się tabeli w pozycji "Footer". 
  2. Nastepnie przechodzimy do działu design > pozycje 
  3. odszukujemy listę modułów o nazwie "displayProductFooter" (lub displayFooterProduct - stosowane zamiennie). 
  4. Na tej liście modułów odszukujemy moduł "combinations tab" 
  5. następnie przesuwamy go na samą górę tej listy (jeżeli do tej pozycji jest przypięte więcej modułów). 
  6. Nastepnie sprawdzamy rezultat. Jeżeli nie działa w opisany sposób - to sprawdzamy kolejną metodę.

Metoda 2

1. Przechodzimy do design > pozycje
  2. w prawym górnym rogu klikamy "przeszczep moduł"
  3. na kolejnej stronie z listy rozwijanej wybieramy moduł "combinations tab pro"
  4. następnie z listy "transplant to" wybieramy "displayProductAdditionalInfo" (jak na screenie: https://i.imgur.com/LT6K9Bt.png )
  5. zapisujemy zmiany
  6. przechodzimy do design > pozycje
  7. odszukujemy listę modułów "displayProductAdditionalInfo"
  8. przesuwamy moduł "combinations tab pro" na górę listy: https://i.imgur.com/I9zLRsB.png
  9. sprawdzamy rezultat
  10. jeżeli jest OK to w design > pozycje odpinamy moduł "combinations tab" od pozycji displayProductFooter (tak aby usunąć go z pierwotnej pozycji w stopce)

Kwestia wyłączenia standardowego bloku "add to cart".

1. Najpierw na stronie konfiguracyjnej modułu włączamy opcję "Ukryj tylko wtedy, gdy produkt ma kombinacje" (ostatnia opcja)
  2. Gdy szablon jest zbudowany zgodnie przyjętymi w prestashop nazwami poszczególnych elementów to standardowy blok powinien już zniknąć.

Sprawdziłem szablon i stosowane nazewnictwo. Wszystko jest OK. Jeżeli standardowy blok "add to cart" nie jest ukrywany po ustawieniu "ukryj tylko wtedy, gdy produkt ma kombinacje" na TAK to prosżę przejść do ustawienia > generalne i wyłączyć opcję "html purifier"

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników