Jump to content

Wszystko co chcesz wiedzieć o konfiguracji sklepów prestashop, możliwościach konfiguracyjnych i innych ustawieniach środowiska sklepu internetowego
Photo
- - - - -

lista rozwijana z kombinacjami produktów - pytanie o funkcjonowanie

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 bubuwozki

bubuwozki

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 posts

Posted 27 December 2017 - 12:19 PM

Witam! 
Mam pytanie odnośnie modułu: "Prestashop Product list attributes (combinations)". Czy jeśli dany produkt nie posiada żadnych wariantów do wyboru, to czy wówczas też wyświetla się pasek "Show available variants"? 
Mam też jeszcze jedno pytanie - co z przyciskiem "Dodaj do koszyka", wyświetlanym na liście produktów? Nie widzę takowego na screenach ani wideo przy wspomnianym module - czy dany produkt można dodać do koszyka jedynie poprzez rozwinięcie listy jego wariantów i wybór któregoś z nich? Jak wygląda to w przypadku produktów, które nie mają do wyboru żadnych wariantów? Czy przy nich wyświetla się przycisk dodawania do koszyka już na poziomie widoku samej listy produktów? 
Pozdrawiam 

#2 vekia

vekia

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 posts

Posted 27 December 2017 - 12:20 PM

Witam,

Mam pytanie odnośnie modułu: "Prestashop Product list attributes (combinations)". Czy jeśli dany produkt nie posiada żadnych wariantów do wyboru, to czy wówczas też wyświetla się pasek "Show available variants"? 

To zalezy od zastosowanych ustawień. Moduł może pokazywać ten button / listę rozwijaną / tabelę wariantów lub też nie pokazywać tych elementów.

Chodzi konkretnie o tę opcję: https://i.imgur.com/4fjxsdS.png - gdy będzie wyłączona to produkty bez kombinacji takiego buttona posiadać nie będą.

Mam też jeszcze jedno pytanie - co z przyciskiem "Dodaj do koszyka", wyświetlanym na liście produktów? Nie widzę takowego na screenach ani wideo przy wspomnianym module

Nie do końca wiem o którym buttonie mowa. Trzeba tutaj wyróżnić trzy rodzaje buttonów. 

(Drugi lub trzeci wariant do wyboru w trakcie konfiguracji modułu)

Jeżeli mowa o tym pierwszym - to jego widoczność jest do zdefiniowania w ustawieniach sklepu w dziale preferencje > produkty: https://i.imgur.com/up6UPKg.png

czy dany produkt można dodać do koszyka jedynie poprzez rozwinięcie listy jego wariantów i wybór któregoś z nich? Jak wygląda to w przypadku produktów, które nie mają do wyboru żadnych wariantów? Czy przy nich wyświetla się przycisk dodawania do koszyka już na poziomie widoku samej listy produktów? 

Zalezy to od wybranych przez Pana ustawień sklepu oraz modułu. 
- Może Pan pozostawić standardowy button (opcja w preferncje > produkty o której wspomniałem) a np. w module wyłączyć wyświetlanie jakiegokolwiek buttona dodawania do koszyka

- Może Pan wyłączyć standardowy button i pozostawić button w module

- Może Pan korzystać ze standardowego buttona dodawania do koszyka jak i z buttona dostępnego w module

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users