Skocz do zawartości

Jeżeli masz jakieś problemy z działaniem sklepu PrestaShop to jest to doskonałe miejsce na poszukiwanie pomocy
Zdjęcie
- - - - -

Jak tworzyć profesjonalne szablony dla PrestaShop?

prestashop szablon templatka tutorial pomoc

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 Anka W

Anka W

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 17 January 2018 - 12:54 PM

Chciałabym zacząć budować szablony graficzne dla prestashop. Mam pewne doświadczenie z html css i smarty. Obecnie zajmuję się grafiką. Chodzi mi o jakieś materiały w języku polskim najlepiej albo po prostu opis krok po kroku jak tworzyć takie szablony. Nie chodzi mi o przerabianie istniejących lub tego domyślnego. Chciałabym oferować te szablony (początkowo za darmo) tak aby ktoś mógł ściągnąć sobie plik zip i zainstalować w swoim sklepie.

Proszę o pomoc i wytłumaczenie jak za to się zabrać od zera.

dziękuję i pozdrawiam

Anka

#2 Netteria.NET

Netteria.NET

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 postów

Napisany 28 January 2018 - 07:47 PM

Pierwsze co musisz wiedzieć to że jest teraz spora różnica między szablonami dla wersji prestashop 1.6 a 1.7. Radzę ściągnąć wersję startową, zainstalować sobie w środowisku produkcyjnym i po prostu zacząć działać. Po polsku materiałów do 1.7 na ten temat raczej wątpię abyś znalazła. Niestety tu znajomość angielskiego jest konieczna. Oczywiście możesz też zacząć metodą prób i błędów. Jedno jest pewne. Uzbrój się cierpliwość i działaj.

Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: prestashop, szablon, templatka, tutorial, pomoc

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników