Skocz do zawartości

Wszystko co chcesz wiedzieć o konfiguracji sklepów prestashop, możliwościach konfiguracyjnych i innych ustawieniach środowiska sklepu internetowego
Zdjęcie
- - - - -

Jak szybko wygenerować limity w module minimalnych ilości

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 marios

marios

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 postów

Napisany 23 January 2018 - 08:43 AM

Witam zakupiliśmy moduł Minimalna ilość produktu. Pytanie moje jest - gdzie w bazie danych zapisują się rekordy. Nie chcę robić tego z poziomu zaplecza prestashop ponieważ mamy 180 000 pozycji atrybutów. 

#2 vekia

vekia

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 postów

Napisany 23 January 2018 - 08:43 AM

Witam,
Zaktualizowałem moduł o funkcjonalność, która pozwala generować masowo ograniczenia na podstawie powiązań z kategoriami. Być może to usprawni Państwu proces definiowania ograniczeń.
Po tej aktualizacji na stronie konfiguracynjej jest dostępna funkcja: https://mypresta.eu/...mal-qantity.png

gdyby to było niewystarczające to tabela w bazie odpowiedzialna za limity to:
- ps_minqc (produkty)
- ps_minqc_attributes (kombinacje produktów)
- ps_minqc_multiply (dla których produktów akceptowana będzie wyłącznie wielokrotność minimalnej ilości)
- ps_minqc_single (produkty dla których włączona jest opcja zamawiania jednej sztuki (np. próbki))

jeżeli mają Państwo pomysł jak mógłbym usprawnić pracę poprzez masowe generowanie limitów - poproszę o informację, być może uda się wydać kolejną aktualizację z opisaną funkcjonalnością.

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników