Skocz do zawartości

Wszystko co chcesz wiedzieć o konfiguracji sklepów prestashop, możliwościach konfiguracyjnych i innych ustawieniach środowiska sklepu internetowego
Zdjęcie
- - - - -

komunikat dostępności przy zwiększaniu koszyka

komunikat dostępności przy zw

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 janNowak

janNowak

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 postów

Napisany 15 June 2022 - 11:15 AM

Cześć,

Prestashop 1.6.1.24

Czy jest sposób żeby pojawiał się drugi z dostępnych komunikatów dostępności na zakładce ilość na stronie produktu(tekst gdy ilośc = 0), ale przed wyzerowaniem ilości na zapleczu?

Mam u siebie produkt "a" i mam go w ilości 2 sztuki. Ustawione w panelu "pozwól zamawiać", klient zamawia to co na magazynie faktycznie i to co będzie.

Klient dodając do koszyka kolejną sztukę, wciąż widzi "na magazynie"(pierwszy z komunikatów ustawianych w dostepności(tekst gdy stan dodatni)) a powinien widzieć to przy 2 sztukach, natomiast przy 3 tekst powinien się zmienić na "czas dostawy 14 dni".  Bo 2 są, a na trzecia trzeba poczekać, ale też jest do kupienia. Test się zmienia ale tylko po wyzerowaniu produktu. A chodzi o to żeby wskakiwał przy dodaniu sztuki z poza ilości fizycznie dostępnej. 

W Prestashop 1.7 tak to działa. Czy da się tak zrobić w 1.6?

availibility.png.69d25c828fea9396c3fa78c

#2 janNowak

janNowak

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 postów

Napisany 20 June 2022 - 08:04 AM

kombinuję z warunkiem w product.tpl ale nie wiem jakie to zmienne. W 1.7 product-add-to-cart.tpl i ... if $product.availability == 'available' , a w 1.6 szukam i próbuję : ...elseif $product->quantity <= 0 || $product->available_for_order > $product->quantity} label-warning...

2 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych użytkowników