Skocz do zawartości

Jest to forum z publiczną pomocą do modułu Tabeli kombinacji. Za pośrednictwem tej wtyczki wyświetlisz zestawienie kombinacji (wariantów) produktu w formie przejrzystej tabeli (z sortowaniem, możliwością otwierania zdjęć, ceną, dodawaniem do koszyka, podsumowaniem kosztów wybranych wariantów itp.). Warianty produktu mogą również być dodane do koszyka w sposób zbiorczy, co ułatwia proces zakupów. Jest to obecnie najbardziej zaawansowany moduł tabeli kombinacji w prestashop.
Zdjęcie

Wyświetlenie tabeli w oknie popup

popup kombinacje tabela

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 autofart

autofart

Member

• Members
  • PipPip
  • 13 postów

Napisany 12 September 2021 - 07:20 AM

Dzień dobry. Mam pytanie czy listę kombinacji można wyświetlić w oknie modalnym?  Tak by np. po kliknięciu btn wyskakiwało modalne okno ? Dziękuję za odpowiedź.

#2 vekia

vekia

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 postów

Napisany 12 September 2021 - 07:20 AM

Dzień dobry,
W module nie ma opcji pokazywania tabeli kombinacji w oknie, które można by było otworzyć po kliknięciu w button.
Takie okno można by było utworzyć bez ingerencji w moduł, np:
- dodać button do otworzenia okna do strony produktu (np. bezpośrednio do pliku tpl lub jakiegoś modułu do dodawania treści np. html box pro lub innych)
- dodać kod javascript do otworzenia tabeli kombinacji w oknie fancybox

kod buttona

<div class="btn combinations_table_button btn btn-primary">To jest button otwierajacy kombinacje</div>

kod otwierajacy fancybox w oknie:

$(document).ready(function(){
$('.combinations_table_button').click(function(){
$.fancybox({content:"<table id=\"ct_matrix\">"+$('#ct_matrix').html()+"</div>", type:'inline'});
});
});

i działałoby to w ten sposób:
https://drive.google...ew?usp=drivesdk 

#3 autofart

autofart

Member

• Members
  • PipPip
  • 13 postów

Napisany 20 September 2021 - 11:07 AM

Dzień dobry, 

Dziękuje za naprowadzenie. 
Mam jeszcze pytanie jak ukryć ten button aby się pokazywał tylko gdy produkt ma kombinacje. Bardzo bym był wdzięczny za pomoc ;)

#4 vekia

vekia

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 postów

a w jaki sposób dodałes button do sklepu? :)

#5 autofart

autofart

Member

• Members
  • PipPip
  • 13 postów

Umieściłem kod, który mi Pan wysłał po zamknięciu znacznika </form> dla bloku #buy_block, który jest ukryty w pliku product.tpl ps 1.6.24.

Na końcu umieściłem w znacznikach {literal} kod wywołujący modalne okno. 

#6 vekia

vekia

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 postów

Napisany 20 September 2021 - 11:08 AM

Świetnie, czyli dodałeś kod manualnie do plików .tpl szablonu. To ułatwia sprawę. proszę umieścić button w takiej klauzuli if, jak ponizej.

{if !empty(product::getAttributesInformationsByProduct(Tools::getValue('id_product')))}
    TU KOD BUTTONA
    {/if}

powyższy kod sprawdzi, czy produkt ma atrybuty - a jeżeli tak - to wyświetli button.

pozdrawiam,
miłosz

Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: popup, kombinacje, tabela

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników